Kategorier
Nordisk seminar

Mine Island-minner

Av
Annie Høpfner
Tidligere leder for Norsk Forening for billedterapi

1. desember 2018 er det 100 år siden Island fikk sin selvstendighet under den danske krone. I den anledning fikk jeg lyst til å skrive mine inntrykk fra det nordiske seminar på Island 11.-14. oktober 2018.

Seminaret hadde over 100 deltakere fra mange land, men kun 4 fra Norge. Det var litt flere fra både Sverige og Danmark men få fra Finland. Det var naturlig nok flest fra Island men også en god del fra både USA og andre land. Mange flere hadde nok dratt hvis det ikke hadde vært så dyrt.

Konferensen viste et bredt utvalg av de forskjellige grener innen «Art»- dans- drama- og musikk- terapi og det var vanskelig å velge hvilke av de mange parallelle workshop og foredrag en skulle velge. Jeg fikk bl. a. prøve både forskjellige former for drama-terapi og leireforming kombinert med Yoga, traumebehandling hvor en kombinerte EMDR med forskjellige ART-THERAPY-modaliteter. Videre foredrag om anvendelse av Collage i traumebehandling, forskning innen autisme hos barn og Keynote foredrag hvor det bl. a. var en Islandsk musikkterapeut, Valgerdur Jonsdottir som demonstrerte hvordan hun jobbet med musikkterapi for mennesker med en psykisk utviklingshemming.

Islendingene må selv søke utenlands for å få utdanning i ART Therapy. Allikevel har Island flere ART Therapy terapeuter pr. innbyggere enn mange andre land. Mange tar utdanning i USA og det satte da også sitt preg på konferansen hvor det var flere amerikaner som sto for både foredrag og workshop.

Den islandske forening hadde laget en fin ramme omkring konferansen. Vakre og spektakulære omgivelser i Hveragerdi som ligger i den sydvestlige del av Island i et område med mye historie mange varme kilder og kort vei til severdigheter. Flott hotell med deilig mat og svømmebaseng med varmebassenger og sauna. Det ble arrangert spennende turer til varme kilder, for de spreke, og for oss andre en tur med morsomt møte med gammel overtro og et overdådigt krebsegilde. Festaften med familieorkester som spilte gamle låter fra Beatles ble en stor success.

Det å møte andre som jobber inne beslektede område som en selv gir inspirasjon og påfyll og mulighet for å knytte verdifelle kontakter . Har en mulighet til å dra anbefaler jeg det på det sterkeste.
Neste Nordiske konference blir i Sverige (Eskildstuna) i 2020 .

Men allerede 11-14.september 2019 avholder ECARTE sin konferanse i Spania i Alcalà de Henares utenfor Madrid . For de som ikke har vært på ECARTEs konferanse tidligere er det her sjanse til å møte mange spennende mennesker og erfare hvordan ART Therapy drives rundt om i Europa. Og så kan man kombinere det med en ferie med kulturopplevelser i Madrid og Toledo eller/og- badeferie ved Middelhavet.

Annie Høpfner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *